Puhallinmoottorit ovat keskeinen osa monia kokonaisuuksia, joissa tarvitaan ilman tai kaasun liikuttamista. Näitä moottoreita käytetään laajasti erilaisissa ympäristöissä, joissa ihmisiä oleskelee. Ilmatalo tarjoaa laajan valikoiman erilaisia puhaltimia eri tarpeisiin.

Yksi yleinen käyttötarkoitus puhallinmoottoreille on lämmön talteenotto. Puhaltimet auttavat siirtämään ilmaa lämmönvaihtimien kautta, jolloin voidaan hyödyntää lämpöä esimerkiksi rakennusten lämmityksessä. Tämä edistää energiatehokkuutta ja vähentää kustannuksia.

Puhaltimia voidaan myös käyttää tulo- ja/tai poistoilmajärjestelmissä, joissa niiden tehtävänä on tuoda raikasta ilmaa sisään tai poistaa epäpuhdasta tai tunkkaista ilmaa ulos. Tällaisia järjestelmiä käytetään muun muassa rakennuksissa, teollisuustiloissa, pysäköintihalleissa ja lentokoneissa, varmistaen sisäilman laadun ja viihtyvyyden.

Lisäksi puhaltimia voidaan hyödyntää räjähdysalttiiden kaasujen turvallisessa kuljetuksessa. Erityisesti teollisuusympäristöissä, joissa käsitellään vaarallisia kaasuja, tarvitaan luotettavia ja turvallisia puhallinjärjestelmiä. Näiden puhaltimien avulla voidaan hallita kaasujen virtausta ja varmistaa, että ne pysyvät hallinnassa ja turvallisesti ohjattuina.

Puhallinmoottorit ovat siis välttämättömiä laitteita monissa erilaisissa sovelluksissa. Riippumatta siitä, tarvitsetko puhaltimia lämmön talteenottoon, ilmanvaihtoon tai turvalliseen kaasun kuljetukseen, meidän laaja valikoimamme tarjoaa luotettavia ja tehokkaita ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin.

 

Milloin vaihtaa puhallinmoottorit uuteen?


Puhallinmoottorin vaihtaminen uuteen voi olla tarpeellista useista syistä. Tässä on muutamia tilanteita, joissa puhallinmoottorin vaihto voi olla kannattavaa:

1.       Tehottomuus: Jos puhallinmoottori ei enää toimi optimaalisesti tai on tullut tehottomaksi, vaihtaminen uuteen voi parantaa energiatehokkuutta ja säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä. Uudemmat moottorit voivat tarjota paremman suorituskyvyn ja tehokkuuden.

2.       Käyttöikä: Puhallinmoottorit voivat kulua ajan myötä, erityisesti jos ne ovat olleet jatkuvassa käytössä tai alttiina haastaville olosuhteille, kuten korkeille lämpötiloille tai kemikaaleille. Jos moottori on saavuttanut tai ylittänyt suositellun käyttöiän, vaihtaminen uuteen voi olla järkevää välttääkseen mahdolliset toimintahäiriöt tai ennenaikaisen vian.

3.       Toimintahäiriöt: Jos puhallinmoottori ei toimi luotettavasti tai kärsii jatkuvista toimintahäiriöistä, korjausten jatkaminen voi olla kallista ja aikaa vievää. Vaihtamalla moottori uuteen voi saavuttaa paremman luotettavuuden ja vähentää toimintahäiriöiden riskiä.

4.       Teknologian päivitys: Uudemmat puhallinmoottorit voivat tarjota lisäominaisuuksia, parempaa hallintaa ja älykkäämpiä toimintoja verrattuna vanhempiin malleihin. Jos haluat hyödyntää uusia teknologisia innovaatioita tai parannuksia, vaihtaminen uuteen voi olla harkitsemisen arvoista.

On tärkeää tarkistaa valmistajan suositukset ja ohjeet puhallinmoottorin käyttöiästä ja ylläpidosta. Lisäksi ammattitaitoisen asiantuntijan kuuleminen voi auttaa arvioimaan, milloin puhallinmoottorin vaihto on tarpeen ja kannattavaa.

 

Miten rikki mennyt puhallinmoottori ”oireilee”?

·       Vinkuva tai jauhava ääni: Jos puhallinmoottorista kuuluu epätavallista ääntä, se voi olla merkki siitä, että moottorissa on ongelmia.

·       Heikko ilmanvirtaus: Jos huomaat, että ilmanvaihtojärjestelmässäsi on heikko ilmanvirtaus, puhallinmoottori tai sen kondensaattori voi olla viallinen. Tämä voi johtua esimerkiksi moottorin heikosta suorituskyvystä tai siitä, että siinä on likaa tai muita esteitä.

·       Moottorin ylikuumeneminen: Puhallinmoottori voi ylikuumeta, jos se joutuu työskentelemään liian kovalla kuormituksella. Tämä voi johtaa moottorin vaurioitumiseen ja lopulta sen rikkoutumiseen.

·       Moottorin pysähtyminen: Jos puhallinmoottori pysähtyy kokonaan, se voi olla merkki suuremmasta viasta, kuten esimerkiksi sähköviasta tai hiipuneesta kondensaattorista.

Kun tulee ed. mainittuja tilanteita vastaan, ota meihin yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä tilanne.

Meillä on laaja valikoima puhallinmoottoreita (Östberg, ebm-papst) niin myymälässä kuin verkkokaupassa.

Tilaa heti verkkokaupastamme!

Loading...